TT EKONOM

Izaslani radnici

S ulaskom Hrvatske u Europsku uniju značajno se povećao volumen poslovne suradnje hrvatskih kompanija s europskim tržištem. Posljednjih godine se taj odnos posebno intenzivirao. Sve više hrvatskih državljana odlazi raditi u inozemstvo. Slijedom navedenog, mnogi naši klijenti imaju potrebu za računovodstvenim evidentiranjem izaslanih radnika.

Kada se govori hrvatskim državljanima koji su otišli na rad u drugu državu, tada je potrebno razlikovati osobu koja se u drugoj državi prijavila u radni odnos kod stranog poslodavca u odnosu na radnika zaposlenog kod poslodavca u RH koji ga je, u okviru obavljanja svoje djelatnosti, poslao na rad u drugu državu.

“Kada poslodavac sa sjedištem u RH, pošalje svojega radnika na rad u drugu državu, riječ je o izaslanom radniku. “


Ono što je važno znati jest da izaslani radnik cijelo vrijeme ostaje prijavljen u socijalnom osiguranju u RH, a plaća se oporezuje u skladu s Ugovorom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, ako je RH sklopila takav ugovor ili po poreznim propisima RH.

Specijalnosti

IT SEKTOR

CHARTER USLUGE

ODVJETNICI I JAVNI BILJEŽNICI

MALOPRODAJA I VELEPRODAJA

Računajte na izvrsnost!

profi
ISKUSTVO

Iskustvo u vođenju preko 100 klijenata

2
PROFESIONALNE USLUGE

Računovodstvene i knjigovodstvene usluge

savjetovanje
POSLOVNO SAVJETOVANJE

Porezno i poslovno savjetovanje

Cijenimo iskrenost. Potičemo kreativnost. Volimo poduzetnički duh. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nazovite, rado ćemo pokušati odgovoriti. I bez obzira da li se radi o projektu u nastajanju, malome obrtu ili velikoj firmi, kontaktirajte nas jer mi gradimo odnose. A odnosi grade uspjeh. Računajte na osmijeh

KONTAKTIRAJTE NAS

Imate pitanje?

Slobodno nas kontaktirajte!

+385 91 547 5737
Open chat
💬 Trebate pomoć?
Pozdrav 👋🏻
kako Vam možemo pomoći?